Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/svenchristensen.dk/public_html/configuration.php:1) in /var/www/svenchristensen.dk/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/svenchristensen.dk/public_html/configuration.php:1) in /var/www/svenchristensen.dk/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/svenchristensen.dk/public_html/configuration.php:1) in /var/www/svenchristensen.dk/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426
rommy
forex trading logo

The most common of all folies is to believe passionately in the obviously not true"                      
....H.L. Mencken

Regler for rommy  

Spillets gang
Man spiller "efter tur" - er der mere end to deltagere, går "turen" almindeligvis medurs rundt om bordet - første deltager er den spiller der sidder umiddelbart til venstre for kortgiveren.
Den pågældende spiller starter sin "tur" med én af to handlinger: Man kan...

  

  • Tage ét kort fra toppen af den bunke der ligger med bagsiden opad,
  • Tage ét kort fra toppen af den bunke der ligger med forsiden opad, eller
  • Tage det eller de kort der ligger med forsiden opad. Gør man dette, skal man have alle kortene fra denne bunke med (man kan ikke nøjes med en del af dem!), og man skal kunne lægge et stik frem umiddelbart derefter. Mindst et af kortene i stikket skal være et af dem, som er taget. Kan man ikke det, trækkes 50 points fra når spillet gøres op (mere herom senere i artiklen).

Hvis deltageren har tre eller flere kort der passer sammen som et stik, er det nu disse kan lægges frem på bordpladsen umiddelbart foran spilleren (klart adskilt fra andre deltageres stik og fra kortbunkerne midt på bordet) så alle kan se det.

Spilleren afslutter sin tur ved at aflevere et af sine kort til den bunke midt på bordet (eller den tomme plads hvis spilleren netop har taget hele bunken) hvor forsiderne vender opad.

Stik
Et stik er som omtalt mindst tre (men gerne flere) kort som "passer sammen" indbyrdes på en af to måder:

  • De kan have tre på hinanden følgende talværdier, f.eks. klør 9, klør 10 og klør knægt (konge-es-2 er også et gyldigt stik, så alle 13 talværdier er knyttet sammen "i ring"). Det skal være en samlet værdi på mindst 31 point for at man må lægge med på bordet.
  • De kan have samme talværdi, f.eks. hjerter 7, spar 7 og klør 7.

Hvis en spiller kommer til at kigge i bunken, om det er et uheld eller ej, får personen minus 25 point som trækkes fra til sidst i runden.

Lægge kort til stik

Når en deltager har lagt et stik frem, forekommer det at en af de øvrige spillere enten har, eller undervejs modtager (typisk fra bunken med bagsiden opad) et kort som passer til det fremlagte stik, f.eks. en klør dame der passer til stik-eksemplet med klør 9, 10, knægt. Sådanne kort kan man lægge frem blandt sine egne stik, ved samme lejligheder som man lægger sine egne stik frem.

"Rommy!"-situationen

Hvis en uopmærksom deltager kommer til at aflevere et kort til bunken med forsiden opad, som ellers kunne lægges til et eksisterende stik, kan man tilegne sig dette kort ved at være den første der siger "Rommy!" og gør opmærksom på sammenhængen. Den der er hurtigst, får kortet til sin samling, og den uopmærksomme skal som "straf" for sin forseelse samle det næste kort i bunken op.

Jokere

Jokere kan bruges som "stedfortræder" for ethvert andet kort: Har man f.eks. en joker samt ruder 6 og ruder 8, kan man bruge jokeren i rollen som ruder 7 og derved få et stik ud af det.
Hvis en anden deltager enten allerede sidder med ruder 7 eller trækker dette kort fra bunken med forsiderne nedad, har vedkommende spiller ret til at få byttet sin ruder 7 for den fleksible (og point-mæssigt "dyre") joker.

Spillets afslutning

For at en spiller kan "lukke spillet", skal vedkommende afslutte sin tur med at have ét kort på hånden som han/hun til sidst lægger i bunken med forsiden opad. Hvis en spiller ender med at bruge alle sine kort til stik, og derfor ikke kan afslutte spillet ved at aflevere et "sidste kort" til bunken, fortsætter spillet en runde mere. Næste gang det bliver den "kortløse" spillers tur, trækker vedkommende et kort fra bunken som enten kan lægges til et eksisterende stik (hvorved spilleren er i samme situation som før og spillet fortsætter en runde mere), eller lægges i bunken hvorved spillet "lukkes".

Pointsystem

Når en deltager har "lukket" spillet, tæller hver deltager sine kort op efter et pointsystem, hvor kategorier af kort tildeles bestemte pointtal:

  • Kort med tal-værdier fra 2 til 9 giver 5 points hver - uanset tallene på kortene
  • 10'ere samt billedkort (knægt, dame og konge) giver 10 points hver
  • Esser giver 15 points
  • Jokere giver 25 points

Kort der er lagt frem som stik eller som "tillæg" til stik, regnes positivt. Når en deltager har lukket spillet, sidder de øvrige almindeligvis tilbage med ét eller flere kort på hånden, og point-værdien af disse skal trækkes fra de evt. positivt point fra stikkene på bordet.

Hvis en deltager undervejs i spillet har taget hele bunken af opadvendte kort uden at kunne lægge mindst et stik frem i samme tur, afregnes hver forseelse ved at der trækkes 50 points fra pågældende deltagers resultat.

 

 

Advertisement

Featured Links:
Joomla!
Joomla! The most popular and widely used Open Source CMS Project in the world.
JoomlaCode
JoomlaCode, development and distribution made easy.
Joomla! Extensions
Joomla! Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Joomla! Shop
For all your Joomla! merchandise.Leveret af Joomla!. Designed by: ThemZa design compare reseller hosting Valid XHTML and CSS.